Welke soorten waszuil zijn er?

Als je op zoek gaat naar een waszuil voor in je kapsalon kom je allerlei verschillende mogelijkheden tegen. Zo kun je kiezen voor een vaststaande wasunit voor één persoon, een mobiele waszuil en een waszuil voor meerdere personen. Daarnaast is er qua design van alles mogelijk, van minimalistisch tot klassiek en een waar pronkstuk in je zaak. Eén ding is zeker, de zuil vormt een belangrijk onderdeel van het interieur van je zaak en van de ervaring die je klant heeft. We kennen allemaal de horror verhalen van mensen die met pijn in hun nek naar buiten lopen na een wasbeurt bij de kapper. Zonde, want juist van de wasbeurt kun je een echt verwenmoment maken. We vertellen je hier meer over de verschillende opties en hun voor- en nadelen.

Een persoons vaste wasunit

De simpelste waszuil is een zuil voor één persoon die vaststaat aan de grond. Dit kan een echte eyecatcher zijn in de zaak. En met meerdere zuilen naast elkaar creëer je een stijlvolle wasstraat in je zaak. Voordeel is dat je dan ook meteen overal water hebt. Het voordeel van losse zuilen is dat je kunt zorgen voor veel privacy van de klant bij het wassen en genoeg werkruimte voor je medewerkers. Je kunt de unit qua design aanpassen aan het interieur van de rest van je kapsalon.

Mobiele waszuil

Een mobiele wasunit is een eenpersoons zuil die eenvoudig te verplaatsen is. Dat kan handig zijn als je werkt in een kleine ruimte waar geen plek is voor een apart was gedeelte. En als je werkt in een verzorgingstehuis waar mensen vaak minder mobiel zijn, kan het prettig zijn dat je de wasunit naar de klant brengt in plaats van dat de klant zich moet verplaatsen. Een mobiele wasunit werkt wat flexibeler dan een vaste unit. Nadeel is dat zo’n unit ook vaak wat minder robuust en stevig is dan een vaststaande zuil.

Meer persoons vaste wasunit

Heb je genoeg ruimte in je zaak dan kan een meer persoons waszuil interessant zijn. Dat neemt minder ruimte in beslag dan losse units en ziet er heel professioneel uit. Zo kun je met gemak wel 4 personen tegelijk wassen zonder dat mensen elkaar in de weg lopen of moeten wachten op een wasbeurt. Met een achterwand vol was spullen maak je de ruimte functioneel voor je medewerkers en creëer je een eyecatcher in je zaak. Maak van het wassen een beleving door te kiezen voor een wasunit met optimaal comfort voor je klanten.

Volledig meubel met waszuil

Je kunt kiezen voor een wasunit die volledig is gericht op gebruiksgemak en comfort. Een waszuil die in een meubel geïntegreerd is heeft bergruimte voor was spullen zoals shampoo en conditioner, geeft plek aan droge en natte handdoeken en heeft een prullenbak voor afval. Zo hoeft je medewerker zich niet in allerlei bochten te wringen, maar heeft alle benodigdheden voor een wasbeurt bij de hand. Daarmee heeft je medewerker ook alle tijd om je klant de aandacht te geven die hij of zij verdient.
Kappersinterieuren voor professionals bestel je op Inline.nl.