Wat voor bureau heb je nodig?

elektrisch verstelbaar bureau

Heb je echt zo’n groot bureau nodig als een zit-sta bureau elektrisch? Bedenk hoeveel ruimte je achter je bureau nodig hebt om te werken. Heb je veel papierwerk en een paar schermen op je werkblad en toch weinig ruimte, dan is een groter bureau perfect voor jou. Dit hangt echter ook af van waar je werkt en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Als je in een groot kantoor met veel ruimte werkt, is het makkelijker om een ​​ruim bureau te krijgen dan wanneer je een plek hebt om thuis te werken in je woonkamer. Alleen een laptop en telefoon. Een kleiner bureau is beter voor werk.

Een bureau voor gezondheid

Denk ook aan de gezondheids- en veiligheidseisen die uw werkplek stelt. Bureaus moeten een minimale afmeting en hoogte hebben die is goedgekeurd voor gezondheid en veiligheid. Kies bijvoorbeeld het beste voor een bureau met  een licht mat gekleurd tafelblad om lichtreflecties te voorkomen. Lees hier welke bureauhoogte bij jou past en welke minimale afmetingen jouw bureau moet hebben. Er zijn veel soorten kantoren. Standaard bureaus zijn niet verstelbaar en hebben een vaste hoogte. Verstelbaar bureau, pas  de hoogte aan uw lengte aan. Het bureau is op twee manieren te verstellen. Met een slinger kunt u uw bureau op de juiste hoogte draaien of stel uw elektrisch verstelbare bureau in met een druk op de knop.

Een ergonomisch bureau gaan kopen

Een ergonomisch bureau is goed als je vaak en lang werkt. Bureaus zijn ergonomisch als ze goede verstelmogelijkheden hebben die de werkhouding bevorderen en lichamelijke ongemakken voorkomen. Een verkeerde bureau positie kan nek-, rug- en schouderproblemen veroorzaken. Bureaus met vaste hoogte zijn ergonomischer, maar  in hoogte verstelbare bureaus zijn veel beter. Je kunt wisselen tussen zittend en staand werken en hebt een ergonomisch ingerichte werkruimte.