Wat kan ik met mijn zolder

Voor veel mensen is de zolder eigenlijk meer een lastenpost dan een nuttig deel van het huis. Over het algemeen wordt de zolder een beetje gebruikt als opslag ruimte/ rommel hok waar we eens per jaar komen om de kerstversiering naar beneden te halen. Het stinkt er een beetje, en we zijn ook bang dat er muizen lopen. Niet echt onze favoriete plek dus. Maar toch zou de zolder in principe veel te bieden hebben. Het is immers toch een volwaardige etage van je huis. Hier geven we wat tips over wat je zou kunnen doen met een zolder.

Kantoor

In deze corona periode hebben we geleerd hoe belangrijk een functionele werkplek is. Veel mensen hebben maanden aan de keukentafel gewerkt met schreeuwende kinder, blaffende honden en televisie geluiden op de achtergrond. Dit werkt echt voor geen meter natuurlijk. Maar ja, veel mensen hadden geen kantoorplek thuis dus wat moet je dan. Nouja, je zolder zou natuurlijk een perfecte plek zijn voor een kantoor. Lekker hoog, weg van al het geluid. Haal je zolder leeg, leg een vloer van bijvoorbeeld beton cire zolder en je bent klaar. Beton cire zolder is erg makkelijk te leggen, dus je bent zo klaar. Bureautje erin, kast tegen de muur en klaar is kees.

Extra slaapplek of opslag

Heb je (klein)kinderen dan is een extra slaapplek natuurlijk altijd aan te raden. Kinderen willen nog wel eens een slaapfeestje organiseren en dan is het wel handig om een extra slaapkamer te hebben. Maar ook voor als je studerende kinderen hebt is het natuurlijk handig. Uiteindelijk keren je kinderen altijd wel weer eens terug naar huis, en dan is het fijn dat je ze gewoon een slaapplek kan bieden.

Heb je geen kinderen, of heb je al genoeg slaapplekken dan kun je overwegen om van je zolder een goed georganiseerde opslag ruimte te maken. Zet een paar kasten neer en je kan lekker opruimen.