Wat is de Prunus Laurocerasus Caucasica precies?

Prunus Laurocerasus Caucasica

Wanneer je in Nederland woont zijn er allerlei verschillende soorten planten die je in je tuin kunt zetten. Al deze soorten hebben verschillende unieke eigenschappen. Sommige plantensoorten zijn erg bekend, terwijl een aantal soorten voor veel mensen nog onbekend zijn. De Prunus Laurocerasus Caucasica is er een uit de tweede categorie. Veel mensen hebben bij het horen van de naam geen idee wat dit voor plant is. Misschien dat het je wat zegt als je hoort dat deze plant ook wel Laurierkers Caucasica genoemd wordt. Voor de mensen die nog geen beeld bij deze plant hebben, is het misschien handig om meer uitleg te krijgen over de plant. 

Prunus Laurocerasus Caucasica

Het uiterlijk van de plant

Het is een plant met grote groene bladeren. In de lente en zomer zul je merken dat bladeren niet het enige zijn wat er aan de plant groeit. Er groeien dan namelijk ook nog witte bloemen aan de plant. Deze bloemen zullen later veranderen in rode besjes die erg geliefd zijn onder vogels. 

Uitermate geschikt als haag

De laurierkers caucasica is uitermate geschikt als haagplant. Dat komt door de verschillende eigenschappen van de plant. Zo is de plant behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Dat houdt in dat je weinig onderhoud hoeft uit te voeren aan deze plant. Daardoor zijn er veel mensen die een laurierkers caucasica in hun tuin nemen. Je hebt dan namelijk een haag die er met weinig onderhoud toch goed uit ziet. Ideaal voor mensen die naast hun baan weinig vrije tijd hebben.