Waarom een raamuitzetter zo handig is!

Raamuitzetters

Wil je jouw raam ook in de gewenste stand open kunnen zetten om zo heerlijk het huis of het kantoor door te kunnen luchten? Dat kan met een raamuitzetter. Zo voorkom je ook nog eens een klapperend raam. Wij vertellen jou alle voordelen van een raamuitzetter.

Voordelen raamuitzetters

Er zitten diverse voordelen aan raamuitzetters. Zo bieden Axa en Dulimex kwalitatieve raamuitzetters waarmee je lang doet. Dulimex is een stuk goedkoper, maar de prijs-kwaliteit is net zo goed. Alle raamuitzetters zijn in diverse kleuren leverbaar, zoals zwart, grijs, wit en bruin. Zo kan je de kleur raamuitzetter kiezen die bij jouw interieur en raamkozijn past. Met een raamuitzetter kan je het raam op een kier zetten. Je kan hierbij kiezen hoe ver je het raam openzet. Het raam gaat hierbij niet klapperen. 

Er zijn diverse raamuitzetters die allemaal weer voor een ander raam geschikt zijn. Voor elk raam heb je wel een passende raamuitzetter. Zo zijn er elektrische raamuitzetters voor ramen waar je niet bij kan en die toch open en dicht moeten. Hieronder gaan wij in op de voordelen van de drie populairste soorten raamuitzetters.

De telescopische raamuitzetter

De telescopische raamuitzetter heeft als voordeel dat deze gemakkelijk te combineren is met een hor, vitrage of raam decoratie. Hij steekt namelijk niet naar binnen en zit dus niet in de weg. Een tele-uitzetter is heel handig in gebruik en beschadigd de hor niet. Ook kan je hierdoor eenvoudig het wasgoed uit het raam hangen om het op te laten drogen. Deze raamuitzetter kan daarnaast ook aan de bovenkant van het raam bevestigd worden. Je hoeft dan maar één keer de gewenste wrijving in te stellen en dan ben je klaar.

Ook is de telescopische raamuitzetter in diverse maten beschikbaar. Zo kan je zelf bepalen hoe ver het raam maximaal opengezet kan worden. Ook is deze raamuitzetter niet vergrendelbaar, waardoor hij snel en gemakkelijk te gebruiken is. De raamuitzetter is hierdoor alleen niet inbraakwerend, maar dit kan opgelost worden door een raam oplegslot of een raamboompje met SKG-keurmerk op het raam te plaatsen.

De wegdraaibare raamuitzetter

De raamuitzetter wegdraaibaar heeft als voordeel dat hij zowel met als zonder slot beschikbaar is. Zo kan je zelf kiezen wat voor jou nodig is. Met een raamuitzetter met slot is jouw raam inbraakwerend. Deze raamuitzetter heeft namelijk een SKG** keuring, wat wil zeggen dat het minimaal 3 minuten inbraakwerend tegen wel bijna alle inbraakmethodes is. Door raamuitzetters met SKG** van hetzelfde merk aan te schaffen kan je ze allemaal met één en dezelfde sleutel bedienen. Zo loop je niet met een zware sleutelbos.

Ben je de sleutels kwijtgeraakt, dan kan je altijd nog losse sleutels bijbestellen. Bij de Axa raamuitzetter kan je ook aflezen of deze op slot is. Kijk hiervoor naar het sleutelgat, groen betekent open en rood betekent vergrendelt. Er is ook een elektrische raamuitzetter wegdraaibaar, die ideaal is voor ramen waar je niet bij kan. Deze kan met een afstandsbediening bediend worden. Verder vallen de wegdraaibare raamuitzetters mooi in het kozijn weg. Wel zijn ze alleen voor wegdraaibare ramen geschikt. Heb je dus een ander raam, dan zal je voor een andere raamuitzetter moeten kiezen.

De raamuitzetter ijzer

De meestgebruikte raamuitzetter is de raamuitzetter ijzer oftewel het uitzetijzer. Deze heeft diverse standen, waardoor je zelf kan bepalen hoe ver je het raam open zet. Het uitzetijzer is gemakkelijk in gebruik en eenvoudig te monteren. Bij de aanschaf van deze uitzetter hoef je geen eens te kijken naar de draairichting van het raam, dit is alleen belangrijk bij de montage. Hij kan alleen niet gecombineerd worden met een hor, omdat hij naar binnen uitsteekt als het raam openstaat. 

De raamuitzetter ijzer kan verder het raam in wel 5 verschillende standen open zetten. Ook is hij windzeker en kan hij niet gelicht worden van de stelpen. Bovendien is dit de goedkoopste soort raamuitzetter, waardoor je dus weinig betaalt voor een prima kwalitatieve uitzetter. Ook hierbij kan je de gewenste kleur kiezen, zodat jij heerlijk een bepaalde ruimte in huis of in het bedrijfspand kan luchten. Al met al zitten er dus verschillende voordelen aan de soorten raamuitzetters, zodat jij de gewenste raamuitzetter kan aanschaffen.