Voordelen sedumdak

Een sedumdak brengt vele voordelen met zich mee. Denk maar eens aan het mooie uitzicht op je dak. Nee, natuurlijk is dat niet het enige voordeel. Een sedumdak brengt vele voordelen voor de natuur mee maar ook voor de portemonnee. Een sedumdak vangt regenwater op waardoor de riolen minder worden overbelast en het verminderd CO2 uitstoot. Daarnaast verhoog je de biodiversiteit in je omgeving wat goed is voor de natuur. De financiële voordelen zijn bijvoorbeeld dat een sedumdak natuurlijke bescherming is. En ik hoor u al denken wat is daar een financieel voordeel aan? Door deze natuurlijke bescherming gaat je dak wel twee tot drie keer langer mee. Je zal dus de komende 60 jaar geen geld uit hoeven geven aan een nieuw dak. Heb je zonnepanelen op je dak? Doordat een sedumdak de omgevingstemperatuur verlaagd kunnen je zonnepanelen tot wel 25% meer energie opnemen.

Sedumdak zelf aanleggen

Heb je groene vingers en ben je een beetje handig? Dan kun je zelf een sedumdak aanleggen. Het zal je ongeveer een dag kosten maar dan kan je wel genieten van alle voordelen van een sedumdak. Je zal wel met een paar dingen rekening moeten houden. Je zal eerst moeten kijken of je dak het gewicht wel aankan. Een sedumdak kan wel tot 100 kilo per vierkante meter wegen wanneer het heeft geregend. Ook zal je moeten kijken of je dak een afvoer heeft etc.

Sedumdak laten aanleggen

Wanneer je geen tijd of simpelweg geen zin hebt om zelf een sedumdak aan te leggen zou je kunnen overwegen om dit te laten uitbesteden. Het scheelt je een hele hoop tijd en je weet dan zeker dat het goed gebeurd. Professionals gaan voor jouw je dak aanleggen, ze zullen rekening houden met het gewicht maar ook bijvoorbeeld met de afvoer.