Vijf redenen om de infraroodsauna in te gaan

Misschien wist je al dat een infraroodsauna uitstekend geschikt is om bijvoorbeeld spierpijn te verlichten. Door de stralingswarmte ontspannen je spieren en kun je er weer tegenaan. Maar de infraroodsauna heeft meer voordelen. Wat dacht je van het positieve effect op je afweersysteem? Ook spanning en stress legt het af in de infraroodsauna. En je krijgt er een stralende huid van. Genoeg redenen te bedenken om zelfs zo’n sauna voor thuis aan te schaffen! 

Stramme spieren

Niet alleen spierpijn wordt bestreden in de infraroodsauna, ook andere spierkwalen hebben er baat bij. De warmte van de infraroodlampen dringt diep je spieren in, waardoor ze uitermate goed kunnen ontspannen. En ontspannen spieren voelen gelijk weldadiger, zelfs bij spierblessures. Je kunt het ook zien als een opwarmer, zo zijn er sporters die de infraroodsauna in gaan als warming up. 

Stress verlagend

Dat ontspannen is niet alleen goed voor je spieren, eigenlijk voor alles. Als je gespannen bent, zijn je spieren stram, maar eigenlijk werkt je hele lijf dan niet mee. Hoofdpijn, een drukkend gevoel, het kan allemaal door stress veroorzaakt worden. Omdat je tot rust komt in de infraroodsauna, verlaag je je stressgevoel. Je kunt er weer helemaal tegenaan en voelt je herboren. 

Soepele gewrichten

Als je ouder wordt, worden je gewrichten strammer. Ga je wekelijks de infraroodsauna in, dan beweeg je direct soepeler. Stramme gewrichten ga je eenvoudig te lijf door de stralingswarmte van de lampen in een infraroodsauna. Ook reumatische klachten verminderen. Nu wil dit niet zeggen dat een infraroodsauna alleen geschikt is voor ouderen, ook jongeren vinden een bezoek aan deze sauna heerlijk. Dat maakt deze sauna geschikt voor het hele gezin.

De zuiverende werking

Van de infraroodsauna krijg je een stralende huid. Dit komt omdat je de afvalstoffen die zich opgehoopt hebben in je poriën eenvoudig afspoelt onder de douche, na een bezoek aan de infraroodsauna. Door de warmte gaan je poriën immers open staan. Deze sauna is ook goed voor je bloedsomloop, wat ook een positief effect heeft op je huid. Je gloeit en dit voedt je huid. 

Beter afweersysteem

Ben je snel verkouden? Dan kun je je afweersysteem opkrikken door de infraroodsauna. Je lijf maakt namelijk meer witte bloedcellen aan door de warmte. Je staat sterker in je schoenen in de strijd tegen bacteriën en virussen als je afweersysteem beter is. In een infraroodsauna wordt gebruikgemaakt van stralingswarmte, waardoor je het langer volhoudt dan bijvoorbeeld in de Finse sauna.