Verschillende soorten tuinsets

tuinset sale

Dit artikel gaat over tuinsets. Bij goed weer is het aangenaam om in je tuin te kunnen vertoeven. Welke soorten tuinmeubels zijn er als we het hebben over materialen? Voordat je naar een tuinset sale gaat, lees dan dit korte artikel.

tuinset sale

Afwegingen

Zoals met veel keuzes gaat het om aan de ene kant wat je mooi en aan de andere kant praktisch vindt. Het is meestal een balans zoeken tussen die twee. Als je een kleine tuin hebt, dan liggen grote meubels niet voor de hand. Blijven de tuinmeubels ’s winters buiten staan? Die en andere afwegingen zijn er alvorens je een tuinset koopt, ook bij een tuinset sale. De materiaalkeuze dient aan te sluiten bij het gebruik. Het beschikbare budget heeft echter als het ware het laatste woord.

Materialen

Zoals eerder is gezegd, hebben we het hier over de materialen die voor tuinmeubels worden gebruikt. Die zijn onder meer:

  • Kunststof
  • Metaal
  • Teak- en hardhout

We zullen die materialen in de volgende subparagrafen kort bespreken. Tuinmeubelen kunnen natuurlijk van een combinatie van materialen worden gemaakt.

Kunststof

Kunststofmeubelen kunnen ’s winters buiten blijven staan. Als je echter wilt dat het materiaal langer mooi blijft, dan dien je ze onder een dakje te plaatsen of er een hoes over te plaatsen. Kunststofmeubelen zijn simpel te reinigen en behoeven weinig onderhoud.

Metaal

Tuinmeubels gemaakt dan RVS (roestvrij staal) en aluminium kunnen prima in de winter buiten blijven staan. Als ze een verflaag hebben, dan zal het daarvan afhangen of er verkleuring optreedt. Reiniging is simpel en het onderhoud gering.

Teak- en hardhout

Tuinmeubels van teak- en hardhout kunnen buiten blijven staan in de winter. Je kunt ze beter niet met plastic afdekken. Bij opslag in een ruimte dient daarbinnen voldoende ventilatie te zijn. Of de originele kleur blijvend is, hangt af van de afwerking. Ten opzichte van eerder besproken materialen vragen houten tuinmeubels meer onderhoud en zijn wat lastiger schoon te maken.