Verschillende dekbedovertrek stoffen

Dekbedovertrek

Als je gaat zoeken naar een dekbedovertrek dan kom je voor een heleboel verschillende keuzes te staan. Je hebt verschillende stoffen waar je uit kunt kiezen. Daarnaast is het ook zo dat je een dekbed hebt in verschillende maten. Daar past dan ook een bijpassend overtrek bij. Verder heb je ook nog veel verschillende kleuren en patronen voor je overtrek. Dus je hebt erg veel keus. Dat kan voor veel mensen erg lastig zijn, maar een goede regel waar jij je aan kan houden is dat jij gaat matchen van de overtrek doen. Nu kun jij het op verschillende manieren matchen.

Dekbedovertrek

Soorten

Er zijn verschillende soorten dekbedden en verschillende soorten overtrekken. Je hebt dus bijvoorbeeld een dekbed voor de zomer en voor de winter. Een zomerdekbed is lekker dun en zorgt ervoor dat je niet heel erg gaat zweten in de zomer. Een winterdekbed is juist lekker warm en dat zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt. Wanneer je dan gaat kijken voor een overtrek dan moet je natuurlijk wel kijken dat je geen warme stof bij een zomerdekbed doet en een dunne stof bij een winterdekbed. De keuze die je vaak hebt is linnen, katoen en satijn.

Matchen

Vaak willen mensen hun dekbedovertrek matchen en dat is te begrijpen. Wanneer je namelijk gaat matchen dan oogt het ook beter. Als jij vrij donkere muren hebt dan wil je natuurlijk geen licht overtrek. Ook bij bloemetjes kussen kun je dan beter een overtrek doen met bloemetjes. Je moet er wel rekening mee houden dat je goed matched. Soms kan het er leuk uit zien en dat gaat het toch niet goed samen. Gelukkig kan je een hoeslaken voor een dekbed vaak samen kopen met dat van een kussen. Kijk dus zeker rond wat goed bij jouw kamer past.