Verbouwen of architectuur: wat is jouw keuze?

Verbouwen en architectuur zijn twee verschillende dingen. Verbouwingen of renovaties betreffen het bouwen zelf, en architectuur betreft meer de technische kant achter het bouwen, het ontwerpen van de bouwprojecten en zien dat het makkelijk verloopt. Een bouwbedrijf hoeft alleen te bouwen en zorgen dat ze het binnen de deadline afkrijgen, een architect moet ook aan kleine dingen als een groeffrees denken om de bouwers te geven voor het bouwen. Architecten besteden veel aandacht aan de lay-out, de afmetingen en de stijl van het bouwproject, maar bouwers en bouwbedrijven moeten letten op dat het goed gebouwd wordt en dat het voor de einddatum af is. Als je geïnteresseerd bent in bouwen en architectuur, kan het natuurlijk zijn dat je geen idee hebt welke opleiding je moet kiezen om je dromen te realiseren. Hier zijn daarom een aantal opmerkingen wat betreft beide beroepen om je te helpen met kiezen.

Architectuur: nadenken over toekomst

Als architect zal je moeten nadenken over de toekomst van het bouwproject. Zal het er over een aantal jaren even goed uitzien, wordt het goed gebouwd, ga zo maar door. Je hebt Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde nodig om je te redden op een opleiding voor architecten. Dit ligt natuurlijk niet iedereen, maar als dit jouw passie is kan architectuur natuurlijk goed bij je passen.

Bouwwerken en bouwbedrijven

Als je meer houdt van werken met je handen, dan is een opleiding vakmanschap meer iets voor jou, zo kun je aan de slag met een groeffrees. Je hoeft minder na te denken over de technische kant van een project, je kan gelijk lekker met je handen aan de slag om iemand anders zijn droom te realiseren, en wat zal het goed voelen als je het af hebt. Misschien wil je wel helemaal geen opleiding volgen en wil je juist liever tussendoor je werk bezig met een nieuw project, dan is bouwen ook echt meer iets voor jou. Hoe dan ook zijn bouwen en architectuur zeker wel twee verschillende dingen, maar allebei leuk om te ontwikkelen als passie.