Tips bij de aanschaf van houten vloeren

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een houten vloer is het belangrijk je goed te laten informeren over de verschillende soorten en wat je wel en niet mag doen bij het onderhouden van je vloer. Om het je gemakkelijk te maken, geven wij je hier tips bij de aanschaf van houten vloeren.

Houtsoort

Er zijn verschillende houten vloeren te verkrijgen. Vloeren van onbewerkt of bewerkt hout. De professionals praten eerder van massief houten vloeren, parketvloeren en lamelparket. Bij massief hout bestaan de planken uit puur hout. Terwijl je bij lamelparket planken hebt die uit meerdere lagen bestaan. Wij praten dan ook van duoplank of multiplank die uit twee of drie lagen bestaat.

Omdat massief hout meer uitzet en inkrimpt, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van duoplanken of multiplanken. De onderlagen zorgen ervoor dat het hout minder gaat uitzetten en inkrimpen. Het is belangrijk te kijken naar de kwaliteit van deze producten, omdat de lagen los kunnen raken door slechte kwaliteit lijm of gewoon slecht lijmen.

Waar je ook op moet letten is het houtsoort en de dikte. Als je van plan bent vloerverwarming te plaatsen, kun je alleen bepaalde houtsoorten gebruiken die niet te dun zijn maar ook niet te dik. Ook is de stijl verschillend als je een lichte houten vloer neemt of een donkere.

Onderhoud

Bij de aanschaf van een houten vloer is het ook van belang te weten hoe je de vloer moet onderhouden. Het zou zonde zijn van je geld als je de vloer niet op de juiste manier onderhoud.