Schaduw Tuin Opties

Schaduw creëren in de tuin kan een hele uitdaging zijn. Maar met deze opties oriënteer je je gemakkelijk op welke schaduwen je kan toevoegen aan je tuin. Voor elk doel kan je een andere soort schaduw bron gebruiken, let daarom altijd op voordat je begint met het inrichten van je tuin wat je in je tuin wilt doen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met waar de zon opkomt en neergaat. Een tuin op het zuiden zal meer schaduw nodig hebben dan een tuin op het noorden! (Bron: www.rainbow-collection.nl)

Bomen

Bomen zijn de natuurlijkste optie als we het hebben over schaduw creëren. Deze zullen het hele jaar door voor schaduw zorgen en ook een toevoeging zijn aan de tuin. Het enige nadeel is echter dat bomen in een kleine tuin vaak de overhand krijgen.

Parasols

De meest bekendste optie om schaduw te creëren is de parasol! Parasols zijn anders dan paraplu’s in dat paraplu’s altijd waterdicht zijn, een parasol hoeft dit niet te zijn. Een voordeel van de parasol is dat deze makkelijk op te bergen is. Een nadeel van de parasol is dat deze meer ruimte in beslag neemt in tegenstelling tot andere opties.

Uitvalschermen of knikarmschermen

Uitvalschermen of knikarmschermen zijn enorm handig als je schaduw wilt creëren voor het zitgedeelte van je tuin. Het grootste voordeel is dat deze zo min mogelijk ruimte inneemt, aangezien deze aan het huis wordt gemonteerd. Ideaal! Een ander voordeel dat zowel een nadeel is, is dat een uitvalscherm of knikarmscherm niet de gehele dag schaduw kan bieden. Daarom is het handig om op te letten waar je het scherm installeert. Het handigst is om het scherm te installeren waar die de meeste schaduw geeft als de zon op zijn hoogst staat in de zomer.