LED panelen besparen veel energie

Het was te verwachten dat er na de vervanging van de gloeilamp en de spaarlamp ook LED panelen zouden ontstaan om TL buizen te vervangen. In de praktijk blijkt dat de besparing die met deze panelen kan worden behaald nog groter is dan met Led lampen. TL buizen verbruiken 85 – 90 procent meer stroom dan LED panelen. Bij normaal gebruik tijdens kantoortijden is het door deze energiebesparing mogelijk om de panelen binnen twee jaar terug te verdienen. Als de panelen dag en nacht branden is de terugverdientijd nog korter.

Licht uit LED panelen is gezond

Een opvallend effect van LED panelen is dat werknemers beter presteren. Dat komt door het soort licht. Vooral als er wordt gekozen voor panelen met breed spectrum daglicht worden mensen minder snel moe. Dat licht stimuleert de aanmaak van het hormoon serotonine. Daardoor stijgt hun productiviteit. Panelen met daglichtverlichting spelen daarnaast een rol bij het voorkomen van een winterdip. Op die manier helpen ze om het ziekteverzuim verder terug te dringen. Maar ook als er geen gebruik wordt gemaakt van daglichtverlichting zijn de ervaringen van werknemers positief. Vooral omdat het licht uit LED panelen niet meer ‘flikkert’ zoals dat van TL buizen.

Advies bij de aanschaf van LED panelen

Het overstappen van TL buizen naar LED panelen is niet simpelweg een kwestie van een op een vervanging. Voorafgaand moet goed worden uitgerekend of de panelen wel voldoende licht produceren om de kantoorruimte adequaat te verlichten. Als je daar onzeker over bent kun je bij Lightexpert.nl advies inwinnen. De adviseurs komen graag bij je langs om uit te rekenen hoeveel LED panelen je nodig hebt en welk soort licht je het beste kunt gebruiken. Het advies is niet gratis, maar dat verdien je gemakkelijk terug uit de besparingen op het stroomverbruik.