Industriële salontafels

industriële salontafels

Je vindt er één in elk huis, een salontafel. Soms wel meer dan één, dit komt omdat een ‘salontafel’ zo’n breed begrip is. Je denkt vaak meteen aan de lage tafeltjes die in het samen bij de zetel staan. Nu, in de laatste interieur trends is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Ook de combinatie van meerdere salontafels is behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Deze kan je dan samen of over de gehele woonkamers verspreiden. Daarbij komt dat een salontafel ook een grote invloed heeft op de sfeer die bij je binnen hangt. Een tafel die bij het interieur past, zorgt voor samenhang, rust en zal je interieur een extra niveau optillen.

Omtrent salontafel trends in 2021, komt het er voornamelijk op aan om natuurlijke materialen te gaan gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn baboe, riet of hout. De bedoeling is dat de materialen die gebruikt worden duurzaam zijn en het gehele proces mag niet schadelijk zijn voor de natuur.

industriële salontafels

Maar zoals altijd is en zal blijven: industriële salontafels zijn een trend zal ook steeds de mode blijven. Salontafels in een industrieel jasje zijn net als enkele jaren gelden hot. Een houten salontafel met strakke metalen blad is iets wat je ook dit jaar weer in heel veel huishoudens terug zal zien. Het hout zorgt voor de rust in huis omwille van het natuurlijke element. Het metaal zorgt dan voor het stoere en het robuuste in de kamer. Daarbij zullen kleuren als goud, brons, grijs voor industriële salontafels weer helemaal in komen te zijn. Wat het dan natuurlijk volledig af maakt is een mooie bos bloemen in het midden van deze tafel.

Een salontafel die industrieel is, kan daarbij ook zeer praktisch gericht zijn. Dit is een laatste trend die we aanhalen. Salontafels die verborgen opbergruimte hebben zodat je al de rommel netjes uit het zicht kan halen, zullen weer regelmatig gebruikt worden door huishoudens. Deze komen ook voor in zeer veel verschillende types en stijlen zoals het industriële of de meer op natuur gepasseerde types.