Hoe vraag ik een energielabel aan?

Geïnteresseerd in de energie-efficiëntie van uw woning? Dan moet u een aanvraag energielabel doen. Energielabels geven de energie-efficiëntie van uw woning aan. Dit heeft als voordeel dat u precies weet wat het energieverbruik van uw huis is. Ook wordt u zich bewuster van wat u moet doen om uw huis energiezuiniger te maken. Vraag op een specifieke manier energielabels aan. Deze blog vertelt je alles wat je moet doen. Als je benieuwd bent hoe dit werkt, lees dan snel de volgende paragraaf.

Wat is de eerste stap? 

De eerste stap die nodig is om een ​​energielabel aan te vragen, is het inhuren van een energieadviseur. Energieadviseurs hebben de juiste kennis en kunde in huis om uw woning professioneel te labelen. Er zijn verschillende energieadviseurs waar u terecht kunt voor het labelen van de energie in uw woning. Er zijn verschillende sites op internet waar één site kan worden geraadpleegd. Wat u moet weten, is dat energieadviseurs niet willen wachten op hun volgende afspraak. We raden je aan om zo snel mogelijk te reserveren, want het is bijna altijd vol.

Wat doen energieadviseurs? 

Eerst onderzoekt een energieadviseur de woning. Nadat hij een overzicht van de woning heeft gekregen, maakt hij bijbehorende energielabels. De gemiddelde kosten van een energielabel voor uw woning door een energieadviseur zijn € 258. In de meeste gevallen is de prijs sterk afhankelijk van het type behuizing en de beschikbare technische documentatie om de meting te versnellen. Energielabels uitgegeven door energieadviseurs zijn 10 jaar geldig. Dit is eigenlijk hoe het aanvraagproces voor het energielabel werkt.