Haal het buitengevoel naar binnen met een frans balkon

balkonhek

Wat een geweldig gevoel! Je slaat de deuren open en de frisse lucht komt je al tegemoet. Het zonlicht op je gezicht en de wind waait door je haren. En je kan natuurlijk het schitterende uitzicht al leunend over de balustrade niet vergeten. Het voelt heel even alsof je in een romantische film bent beland. Een frans balkon is een richel op de eerste verdieping of hoger met een mooi hekwerk eromheen. Hiermee haal je het buitengevoel naar binnen zonder dat het extra ruimte kost aan de buitenkant van je huis. Ideaal als je geen tuin of dakterras hebt.

Waarom juist een frans balkon?

We wonen in een land dat langzaam maar zeker dicht groeit en waar de overbevolking steeds verder toeneemt. Vooral in grote steden. Des te groter de waarde van een balkon waar je even van het zonnetje kan genieten, de was kan laten drogen, en even een frisse neus kan halen. Een momentje van vrijheid waar je de overvolle, drukke stad even van boven kan bekijken. Een frans balkon is makkelijk en relatief goedkoop te realiseren. Tevens is een frans balkon bijna altijd toegestaan in tegenstelling tot een uithangend balkon dat vaak niet is toegestaan. Daarnaast zorgt een frans balkon voor een optisch grotere ruimte in het huis.

Waar moet ik rekening mee houden?

Het is belangrijk om na te denken wanneer de zon op het balkon zou schijnen. Een frans balkon op het zuiden zal veel meer zon vangen dan een balkon op het noorden. Verder slaan de deuren van een frans balkon vaak naar binnen. Hier moet binnen natuurlijk voldoende ruimte voor zijn. Ook het hekwerk balkon mogen we niet te vergeten zodat er geen mensen naar buiten vallen. Er zijn verschillende designs en stijlen mogelijk. De balkons worden vaak gemaakt van metaal, glas en kunststof. Zo is er altijd een frans balkon dat bij jou en je huis past!