Een soort bubbelbad kiezen

Ben jij aan het bedenken om een hottub of een jacuzzi uit te gaan zoeken? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een jacuzzi in de tuin, die ze heerlijk in de zomer kunnen gebruiken. Maar ook in de winter is het heerlijk om te vertoeven in een hottub of jacuzzi, gezien het dan kouder weer is, en we wel houden van genoeg warmte. Nu is het aanbod in hottubs of jacuzzi’s al zoveel geworden, dat we best kunnen begrijpen dat een keuze maken lastig is. Wij bespreken de opties met je in dit artikel, zodat je wat makkelijker een keus kan maken op het moment dat jij een jacuzzi of kiest voor een hottub kopen.

Hottub en jacuzzi of toch een whirlpool?

Naast de hottub of jacuzzi bestaat er ook nog een whirlpool. Voor je een keuze gaat maken is het ook wel handig dat je het verschil weet tussen deze 3 verschillende bubbelbaden. We beginnen met de hottub, want wat is dan typerend aan een hottub? Het bubbelbad genaamd de hottub, heeft een interne of externe hottub houtkachel, die zorgt dat het water wordt opgewarmd. Kijken we dan naar de jacuzzi, dan kun je dit eigenlijk zien als een elektrische hottub. Naast dat deze opgewarmd kan worden, heeft deze ook massagefuncties en mooie verlichting. In principe is jacuzzi het merk van deze bubbelbaden, en is die ook momenteel het bekendste. Tegenwoordig bevatten jacuzzi’s zelfs een muziekinstallatie.

De Whirpool

Als je kijkt naar de whirlpool, leidt de naam eigenlijk af van de functie van het bubbelbad. Het is namelijk letterlijk genoemd naar de draaikolk functie die het bubbelbad heeft. Deze draaikolk wordt veroorzaakt door de massage functies die het bubbelbad bevat. Door de draaiende kolk in de whirlpool blijft je bloedsomloop goed circuleren, daarom is een whirlpool super goed voor je gezondheid, een extra pluspuntje dus. Nu je weet wat het verschil tussen deze bubbelbaden is, kun je wellicht beter de keuze maken tussen deze drie bubbelbaden.