Een nieuwe vloer? Ga voor PVC!

PVC vloer leggen

De redenen om een nieuwe vloer te nemen kunnen nogal uiteen lopen. De een is toe aan een ander kleurtje, de ander wil graag iets waar minder onderhoud bij komt kijken, en voor sommigen is het simpelweg noodzaak omdat de vloer gewoon helemaal versleten is. Wat de reden ook is, een PVC vloer leggen is altijd een goede optie!
PVC is een vorm van kunststof dat vaak ingezet wordt ter vervanging van hout en beton. Door dit te verhitten word het soepeler, en daardoor is het materiaal makkelijk te gebruiken als vloer. Vrijwel elke uitstraling is mogelijk omdat het materiaal volledig gefabriceerd wordt, en dat zorgt ervoor dat het een goede keuze is, of kan zijn, voor vrijwel iedereen. Dus als jouw vloer toe is aan vervanging kan het geen kwaad om even verder te lezen.

PVC vloer leggen

Veel voordelen

PVC is ontzettend makkelijk in onderhoud. Omdat het een vorm van kunststof is kan er van alles overheen of op vallen zonder dat het problemen geeft. Met een microvezeldoekje en water krijg je vrijwel alles hier weer uit. Daarbij kan PVC wel tegen een stootje. Dit maakt het zeer geschikt voor een kinderkamer waar de vloer nogal wat te verduren krijgt. Ook is het fijn dat de variatie in uitstraling eindeloos is.

Een PVC vloer leggen

Nu we geconcludeerd hebben dat PVC een uitstekende keuze is, volgen er enkele tips over het leggen van de PVC vloer leggen. Het is heel belangrijk de oppervlakte correct af te meten zodat je niet met meerdere stukken PVC moet werken om één kamer te voorzien van een vloer. Als je aan alle zijden een centimeter of 2 speling pakt, dan is het stuk in elk geval groot genoeg voor de ruimte. Vervolgens met een mesje langs de randen om het stuk PVC passend te maken, en dan is het aan jou of je er nog plinten langs legt of niet. Zo simpel kan het zijn!