Een mooi gazon in je tuin? Gun jezelf een grasmaaier van Gardena

Toolnation

Veel mensen die vanuit een appartement naar een woonhuis verhuizen doen dit om het feit dat ze maar wat graag een tuin bij hun woning willen. Een tuin is natuurlijk bij uitstek de plek waar je van het fijne buitenleven kunt genieten, terwijl je toch helemaal in je eigen comfort zone zit, mits je tuin keurig is afgebakend van andere tuinen en van gemeentegrond natuurlijk. Hoe dan ook, veel tuinbezitters kiezen ervoor om een deel van de tuin uit gras te laten bestaan. Een logische keuze, want zo’n gazon geeft een gevoel van ruimte en vrijheid. Wel heeft een gazon enig onderhoud nodig, in die zin dat je het gras af en toe zult moeten maaien. Met een der Gardena grasmaaiers is dat echter een koud kunstje. Vooral de kooimesmaaiers van Gardena spreken tot de verbeelding. In de volgende alinea leggen we dat verder uit.

Toolnation

Kooimesmaaier: ideaal voor jou en het milieu

Ten opzichte van andere soorten grasmaaiers heeft de kooimesmaaier, soms ook kooimaaier genoemd, de volgende pluspunten:

  • Je hebt voor een kooimesmaaier geen benzine of elektriciteit nodig. Dit is goed voor het milieu, maar uiteraard is het net zo gunstig voor jouw energierekening.
  • Kooimesmaaiers veroorzaken geen geluidsoverlast.
  • Dit type maaier snijdt het gras op een nette manier af. Het resultaat is daardoor altijd weer een keurige en vooral strakke grasmat.
  • De kooimesmaaier is door zijn overzichtelijkheid gemakkelijk in gebruik.