Een keerklepcontrole laten uitvoeren als bedrijf

keerklep waterleiding legionella

Het is voor ieder bedrijf ontzettend belangrijk om een goed werkende keerklep te organiseren op hun waterleiding. Wat is nou een keerklep? Het is een klep in de waterleiding die ervoor zorgt dat afvalwater niet meer zomaar kan terugstromen in de waterleiding. Zodoende kan de waterleiding zuiver en drinkbaar water blijven leveren. Als zo’n keerklep niet (goed) functioneert dan kan er in het slechtste geval toch legionella ontstaan. Dat is iets waar we allemaal voor moeten waken, zeker als je ziet tot welke vervelende en soms zelfs gevaarlijke gevolgen het kan leiden. De bacterie leeft het prettigst onder temperaturen van 25 tot 55 graden, waarbij 38 graden het ideale thuis is voor de bacterie. De belangrijkste zaak is om je water altijd op een koele temperatuur te houden. Ook een regelmatige en veilige doorstroming is van essentieel belang om te voorkomen dat de bacterie zich ontwikkelt.

keerklep waterleiding legionella

Controleer op keerklep en waterleiding op legionella

Het is erg belangrijk om de keerklep op tijd te controleren. Dit is zelfs wettelijk verplicht en dat is ook niet voor niets zo. Als er ook maar ergens een bedrijf is dat een niet werkende keerklep heeft dan kan legionella zich vanuit daar door het hele waternetwerk verspreiden, iets wat niemand moet willen. Je kunt de keerklep waterleiding legionella controle zelf doen, maar hiervoor moet je wel weten wat je doet. Het is derhalve altijd aan te raden een deskundigen in te schakelen. Zo ben je er ook weer zeker van dat alles goed gebeurt en dat de keerklep in optimale staat verkeert.

Gevaren en gevolgen van een legionella besmetting

De gevolgen van legionella zijn voor iedereen anders. Het ligt aan je gezondheid, je leeftijd en of je last hebt van onderliggende ziektes. In de ergste vorm kan het een zeer stevige longontsteking veroorzaken. Dit wordt dan ook wel de bekende veteranenziekte genoemd. In de meeste gevallen echter is er niet veel ergs aan de hand. Bij blootstellaan de bacterie kan het zo zijn dat je een milde tot flinke verkoudheid ontwikkeld die ook weer vanzelf overgaat. Maar uiteraard is voorkomen natuurlijk veel beter dan genezen.