Chloortabletten in zwembad gebruiken voor schoon water

Zwembad

Het gebruik van chloortabletten in een zwembad is sterk aan te raden. Zonder het gebruik van deze tabletten zou het water in uw zwembad al snel erg vuil worden! Niet alleen is dit bepaald niet hygiënisch, ook kan het voor een versnelde slijtage van kritieke onderdelen in uw zwembad zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de filters in uw zwembad, de waterafvoerpompen, enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over het gebruik van chloortabletten en het onderhoud van uw zwembad. Door het water van uw zwembad op de juiste wijze te behandelen, bent u verzekerd van een maximale gebruiksduur van uw zwembad in huis of in uw tuin!

Chloortabletten zwembad

Gestabiliseerde chloortabletten voor uw zwembad

Bij de aanschaf van chloortabletten voor een zwembad is het raadzaam, om altijd voor gestabiliseerd chloor te kiezen. Er zijn veel (web)winkels, die niet-gestabiliseerd chloor verkopen. Dit betekent dat het chloor al snel weg zal zijn, als gevolg van de uv-straling die de zon uitstraalt. Gestabiliseerd chloor blijft langer behouden, waardoor u minder chloor hoeft te gebruiken om het water en uw zwembad schoon te houden. Het middel pakt de bacteriën in het zwembad aan en neutraliseert deze. Om er zeker van te zijn dat het chloor z’n werk goed doet, is het belangrijk om het water in uw zwembad regelmatig te testen. Op het moment dat de waardes afwijken van standaarden, kunt u de hoeveelheid chloor aanvullen of juist iets verminderen.

Chloordrijver

Aanschaf van chloortabletten in webwinkels

Voor de aanschaf van chloortabletten voor zwembaden hoeft u de deur niet uit. Er zijn verschillende webwinkels waar u deze tabletten heel eenvoudig kunt bestellen. Vaak heeft u de tabletten al binnen enkele werkdagen in huis! Een voorbeeld van zo’n webwinkel is Bodyfit Webshop. Naast chloortabletten worden hier tal van andere onderhoudsproducten voor zwembaden en spa’s aangeboden. Zo bent u verzekerd van een optimaal onderhoud van uw zwembad!