Airconditioning in de slaapkamer: voordelen

airco-expres.nl

Wist je dat slapen net zo belangrijk is als eten? Ieder mens heeft baat bij een goede nachtrust. Wanneer in de zomer de temperaturen weer flink oplopen en een goede nachtrust een stuk minder vanzelfsprekend is, denk dan eens aan het aanschaffen van een airco. Een airco in de slaapkamer plaatsen heeft vele voordelen! In dit blogartikel gaan we ze bij langs.  

Verbeter je nachtrust

Door een aangenaam binnenklimaat te creëren in je slaapkamer slaap je een stuk beter. Goed slapen gaat niet alleen over het aantal uren dat je slaapt, maar juist over de kwaliteit van je slaap. Goede slaap zorgt ervoor dat je hersenen de tijd en kans krijgen om zichzelf te kunnen ‘reinigen’. Belangrijk dus om een goede nachtrust te pakken!

Energiezuinig

Een airco staat vaak nog bekend als een energievreter. Dit is al lang niet meer zo, doordat de airco’s van tegenwoordig een stuk duurzamer zijn. Een airco verbruikt namelijk geen fossiele brandstoffen. In vergelijking met een cv-ketel: een airco haalt een rendement van 400% of meer, een cv-ketel heeft een maximaal rendement van 96%.

Zuiver de lucht met een airco

Moderne airco’s bevatten vaak filters en een speciale luchtzuiveringsfunctie. Die filters verwijderen stofdeeltjes, pollen en nare luchtjes of rook. Hierdoor heb je een veel aangenamere lucht in je slaapkamer hangen! Meer lezen over de luchtvochtigheid verbeteren of andere voordelen? Op airco-expres.nl lees je er alles over.

airco-expres.nl

Met een airco kun je ook verwarmen

Zijn de warme plaknachten achter de rug en wil je je airco weer opruimen? Veel airco’s kunnen tegenwoordig ook verwarmen. Zelfs bij temperaturen onder het vriespunt kan er aan de buitenlucht voldoende warmte onttrokken worden! Een energiezuinige airco kan dit ook nog eens goedkoper en zuiniger doen dan een gasketel.

Met een airco veel sneller op temperatuur dan met een CV installatie

Met een split-unit airco is je slaapkamer vier keer zo snel op de gewenste temperatuur dan bij een cv-ketel. Een airconditioning zorgt dus sneller voor een koelere of warmere ruimte!