3 Tips over het gebruik van Trespa Izeon

Trespa Izeon

Ben je van plan om voor de afwerking van je interieur gebruik te maken van Trespa Izeon? Dan kun je deze klus het beste goed doordacht aanpakken voor het beste eindresultaat! Hoe je op een slimme manier met jouw Trespa-platen Izeon omgaat, lees je in dit artikel. We hebben de beste tips om dit plaatmateriaal slim en efficiënt te gebruiken voor je op een rijtje gezet. Benut onze kennis en gebruik jouw Trespa-platen ook op een doordachte manier!

Kun je Trespa Izeon beter lijmen of schroeven?

Trespa Izeon kun je zowel lijmen als schroeven. Wanneer het eindresultaat dat je beoogt zo glad en strak mogelijk moet zijn, kun je het beste kiezen voor het verlijmen van je Trespa-platen. Bij schroeven heb je altijd last van inhammen of verdikkingen, die het schoonmaken van Trespa een stuk lastiger maken. Mocht je gaan boren in Trespa, zorg er dan voor dat je met een vuller de gaten goed dichtmaakt en strak trekt. Schuur dan de Trespa op. Een nadeel hiervan is natuurlijk dat je dan de Trespa wel moet schilderen. Bij lijmen is schilderen, vanwege de strakke afwerking, niet nodig.

Trespa Izeon

Ben je op zoek naar een sterke bevestiging. Kies dan hiervoor!

Wil je jouw Izeon Trespa zo sterk mogelijk gemonteerd hebben? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een bevestiging met schroeven. In vergelijking met lijmen, zorgt schroeven voor een aanzienlijk sterkere montage en bevestiging. Zorg er bij het vastschroeven van Tespa-platen voor dat je de eerste schroef mooi positioneert. Vervolgens kun je de plek van de andere schroeven bepalen, die natuurlijk in horizontaal en verticaal opzicht evenwijdig en loodrecht op het eerdere schroefgat gemonteerd moeten worden. Millimeterwerk is hier belangrijk om een visueel zo mooi mogelijk effect te bereiken!

Trespa kun je ook prima verzagen en op maat maken

Fijn aan Izeon Trespa-platen is dat je dit plaatmateriaal prima op maat kunt afzagen en zo een mooie afwerking kunt realiseren. De beste apparaten om Trespa mee te zagen zijn een cirkelzaag of een decoupeerzaag. Hiermee bereik je de mooiste resultaten. Een handzaag is niet aan te raden, omdat je hiermee geen rechte lijnen kunt zagen (althans als je geen ervaring hebt). Kies dus voor het gebruik van een elektrische zaag als je Trespa op maat gaat zagen.